diumenge, 15 de març de 2015

RAVAL DEL CLOT

  EL CLOT DE LA SERRA

Aquest mas es troba al camí que va del Clot a Vallhonesta, en un indret més elevat que les cases del Clot, sota el turó de la Serra.
  Tot i que es troba al terme municipal de Sant Vicenç de Castellet, històricament ha estat més vinculat a Castellbell. Forma part del conjunt de cases del Clot de Castellbell.
  L'edifici ha sofert diferents ampliacions al llarg de la seva història.
  Té planta baixa, pis i golfes. La teulada, de doble vessant, té el carener perpendicular a la façana principal que s'obre al sud.
  Edificada en un terreny desnivellat, la planta baixa es troba sota el nivell de terra.
  Està estructurada en dues crugies (espais interior separats per un mur). La de la dreta és més ampla i està coberta amb una volta de canó a la planta baixa. D'aquesta crugia en surt l'escala que comunica amb el pis. La crugia de l'esquerra, paral·lela a l'anterior, també està coberta amb una volta de canó, però és més estreta i construïda amb posterioritat (com es pot comprovar per l'afegit a la façana).
  Darrera la casa hi ha un cobert adossat on es troben les 3 tines juntes. Dues són quadrades i una circular. Estan folrades amb cairons de ceràmica. Les boixes donen al celler principal. A la porta d'aquest cobert hi ha gravada la data 1.777, igual que en una porta que hi ha al mateix lateral de la casa.
  Actualment hi ha una terrassa al primer pis de la façana sud que fa de porxo de l'entrada.

  No s'han trobat referències històriques sobre aquest edifici, però per la seva construcció es pot observar que la part més antiga correspon al celler i les tines.
  L'actual propietari va adquirir-la fa uns 25 anys, en un estat ruïnós. Ha fet reformes, però conservant l'estructura original.

CA LA MARGARIDA
Cap a l'any 1955, la família Milà passen a viure al mas.

1958
Al balcó, l'Eulàlia, amb tres dels seus fills, Rosa, Nicolau i la Teresa, als braços.
Cedida Pere Guàrdia.

Cap comentari:

Publica un comentari